Tomáš Hruška

  • věk: 23 let
  • povolání: referent obchodního oddělení lesní techniky
  • město: Benešov

Tomáš Hruška od mala vyrůstal mezi zemědělskými stroji, kde se na farmě svého dědy a strýce naučil vše, co s technikou souvisí, dokonce od mala uměl řídit. Vyučil se jako opravář zemědělských strojů a do té doby se nezastavil. Jezdil po Evropě jako mobilní servis lesních strojů, poté je i obsluhoval. Dnes pracuje jako obchodní referent, objíždí zákazníky a vzhledem k tomu, že má letitou praxi, je o jeho služby zájem.

Myšlenku přihlásit se do Muže roku mu vnukla babička, která soutěž sleduje. Podíval se na stránky a řekl si, proč ne. Casting bral Tomáš na ještě na lehkou váhu, postup do finále je pro něj už výstup z komfortní zóny. Ale pokud je v dobrém kolektivu, dovede se uvolnit. Vysoké pracovní nasazení dovedlo Tomáše ke zdravotním problémům. Kvůli vysokému tlaku musel přehodnotit svůj styl života a najít určitý vnitřní klid.

Tomáš Hruška má toulavé boty. Na motorce sám cestuje po Evropě a jeho snem je cesta do Mongolska, až k čínským hranicím. Trasu má naplánovanou, spočítal si, kolik času a peněz na to bude potřebovat. Kvůli válce na Ukrajině, ale musel své plány odložit. Jinak ve volném čase navštěvuje posilovnu a hraje hokej.

řekl o sobě

jmenuji se Tomáš Hruška, je mi 23 let. Pocházím z malé vesnice u Benešova. Vyrůstal jsem na rodinné farmě, takže pořekadlo "ranní ptáče dál doskáče" je mi vlastní. Myslím si, že jsem velmi pohodový kluk, který by se občas pro všechny rozdal. Velice rád posedím s přáteli či rodinou u dobrého jídla a pití. Považuji se spíše za introvertního extroverta.

Pracuji jako referent obchodu pro lesní techniku, tudíž většinu času trávím v mé milované přírodě.

Mezi mé největší koníčky patří cestování na motorce, na které objevuji hlavně Balkánský poloostrov a přilehlé východní země. Další koníček je pro mě hokej, který jsem začal hrát až v dospělosti.

Soutěžím pod číslem 8, které symbolizuje úspěch, ambice a vůli. Myslím si, že je to více než vystihující.

finalisté 2023