Jan Koželuh

  • věk: 33 let
  • povolání: řízení projektů ve stavebnictví
  • město: Klatovy

Jan Koželuh je v soutěži Muž roku z hecu. Když brouzdal po sociální síti, vyskočila na něj pozvánka na casting Muže roku a horní hranice účastníků 33 let. To ho nalákalo. Ve svém životě má totiž poslední možnost zabojovat v mužské soutěži. Nikomu ve svém okolí nic neřekl, ale přes sociální sítě to všichni brzy zjistili a drží mu palce.

Jan Koželuh vystudoval ČVUT, obor konstrukce pozemních staveb se zaměřením na statiku. Pracuje ve stavebnicko - strojírenské firmě. V rámci firmy pracuje na domech v Londýně, je to komplikovaná práce a když potom stavba funguje, je na svou práci hrdý.

Honza pracoval také ve Španělsku, jako animátor krátil čas dovolenkářům. Hraje amatérsky divadlo, jezdí na jednokolce či se zabývá saunovými rituály. Hrál fotbal, volejbal, hokej, chodil na gymnastiku. Poslední dobou ho zaujala akrojóga a párová akrobacie.

Jan Koželuh se domluví anglicky, německy a španělsky.

Jak musí být v práci Honza precizní, v životě se řídí intuicí a momentálním nápadem. Přišlo dost zlomových okamžiků v jeho životě, kdy ho něco ponouklo a on to zhmotnil. Mezi zhmotněné nápady patřila například i přihláška do Muže roku. Podle svých slov, si chce soutěž užít, nabýt nové zkušenosti, prezentovat se v dobrém světle a neudělat soutěži ostudu.

řekl o sobě

Jmenuji se Jan Koželuh, pocházím z Klatov. Povahou extrovert, co potřebuje lidi k životu.

V lednu jsem dosáhl Kristových let a když jsem se na jaře rozhodoval, co dál dělat, Muž roku byl jasná volba. Mám vystudován obor pozemních staveb na ČVUT a aktuálně pracuji na manažerském postu v české firmě Sipral. Za dob studií jsem zkoušel různé pozice od debarasu přes prodejce kaprů, plavčíka, saunéra, moderátora, vychovatele až po portýra. Mnohému se věnuji doteď.

Po škole přišla životní etapa animátora na Kanárských ostrovech, kde jsem získal cennou jazykovou výbavu a naučil se trochu žehlit.

finalisté 2023