Alexandros Panayi

  • věk: 26 let
  • povolání: zubní lékař
  • město: Praha
  • zájmy: sport, poslech podcastů od neurovědce Andrew Hubermana a astrofyzika

Alexandros Panaiy je asi jediným finalistou, který se do soutěže Muž roku nehlásil. Doprovodil na casting svého bratra Stefanose a čekal před sálem, nepřipravený, v běžeckých botách. Prezident soutěž David Novotný ho ale také pozval do sálu a už seděl před castingovou porotou. Bratr mu ještě stačil půjčit normální obuv. Nemrzí ho to, prý je to taková motivace pro dodržování fyzické disciplíny a je to impuls pro posun v osobním rozvoji. Navíc dostal se do party mladých lidí, s kterými si má co říci.

Rodina na Kypru, maminka je Češka a tatínek Kypřan, vědí, že se bratři dostali do finále soutěže Muž roku. Dozvěděli se to přes sociální sítě, na vše se dopodrobna bratrů vyptali a určitě na finále do Náchoda přijedou.

Ve své profesním životě zubního lékaře má Alexandros několik cílů, které chce postupně plnit. Momentálně se specializuje na mikrodoncii, což je práce s mikroskopem. Jezdí ve svém volnu na školení po celé Evropě a rád by navštívil špičkové lékaře, aby získal co nejvíce zkušeností.

Alexandros mluví řecky, česky, anglicky, ve škole se učil německy a francouzsky. Se smíchem říká, že si pomalu osvojil i jazyk pacientů, když mají na zubařském křesle otevřená ústa. Ze začátku mu vše překládala sestra, dnes už rozumí.

Zubařinu může Alexandros zařadit mezi své koníčky, protože i mimo práci jí věnuje hodně času, a navíc s bratrem založili taneční školu, kde vyučují tanec Shuffle dance.

řekl o sobě

Dobrý den, jmenuji se Alexandros Panayi a je mi 26 let. Vystudoval jsem medicínu na Univerzitě Karlově v Praze a v současné době pracuji jako zubní lékař na soukromé klinice, kde se specializuji na mikroskopickou endodoncii a periapikální chirurgii.

Společně s bratrem, který je taky finalista Může roku 2023 s číslem 9, jsme založili taneční školu v Praze, která se jmenuje "ShufflingBros Dance Academy", kde společně vyučujeme taneční styl Shuffle Dance a dale nabízíme více než 9 různých tanečních stylů, kam se i Vy můžete přihlásit.

Rád se směju a proto mám rád kolem sebe pozitivní lidi.

finalisté 2023