František Knobloch

  • věk: 23 let
  • povolání: holistický poradce kliniky Elite Medical a student
  • město: Hostivice

Reprezentačního hráče beachvolejbalu Františka Knoblocha přihlásil do soutěže Muž roku jeho dědeček. Vede mu jeho volejbalové fanpage a líbí se mu, že i díky Muži roku se jeho nadaný vnuk zviditelní. Přijede ho podpořit i na finále do Náchoda.

František Knobloch je studentem dvou vysokých škol. Při volejbale si zlomil nohu a začal přemýšlet, co by dělal, kdyby nemohl dál hrát. Začal si studovat o lidském těle, a to už byl krůček k tomu, aby začal studovat na přírodovědeckou fakultu biochemii a molekulární biologii člověka. Druhá fakulta je právnická, zatím bez zaměření. A František řeší zatím jednu z nejsložitějších otázek svého života, jak potom skloubit obě vzdělání dohromady. Zatím mu z toho vychází plán podnikat v oboru zdraví. Už dnes působí jako holistický poradce. Snaží se vést lidi k prodloužení zdravé části života, dát do rovnováhy psychiku, fyzickou stránku, mezilidskou vztahy, stravování.

Byl od mala vedený nejen ke sportu, ale věnoval se také sólovému a sborovému zpěvu a hře na kytaru. Jako malý byl obsazovaný do muzikálů a oper.

Pokud by se Františkovi Knoblochovi podařilo v soutěži Muž roku uspět, rád by mediální prostor využil také k tomu, aby přivedl lidi ke zdravějšímu a popřípadě i šťastnějšímu životu. Vzniká spousta mýtů a dezinformací a chtěl bych to napravit.

řekl o sobě

Jmenuji se František Knobloch, je mi 23 let a bydlím v Hostivici. Studuji dvě fakulty Univerzity Karlovy, a to Právnickou fakultu a Přírodovědeckou fakultu, zde konkrétně obor Molekulární biologie a biochemie. Zároveň pracuji na soukromé klinice v oblasti komplexní a preventivní medicíny.

Můj zájem se již pár let upíná především k pochopení biologie lidského těla ve všech možných souvislostech. Sbírám znalosti z molekulární biologie, biochemie, fyziologie, evoluční biologie, neurověd i například kvantové fyziky a dalších přírodovědných oborů a snažím se poznatky z nich propojit dohromady. Každý obor, který může nabídnout hlubší pochopení, jak lidské tělo funguje, mě velmi zajímá a těmto tématům se věnuji jak pro úspěšné studium, tak ve svém volném čase.

Mým velkým koníčkem je také sport. Na reprezentační úrovni se věnuji beachvolejbalu a již několik let se mi daří obsazovat přední příčky nejvyšších turnajů v ČR, včetně několika zlatých medailí. Tento sport nenabízí příliš dobré finanční ohodnocení a tak pro mě zůstává pouze koníčkem.

Odjakživa zastávám názor, že je důležitá všestrannost, a tak se snažím objevovat nové sporty a způsoby, jak se dále fyzicky rozvíjet. Momentálně se věnuji ještě lezení a boulderingu, plavání, tenisu, badmintonu, atletice a silovému rozvoji.

V dětství jsem se věnoval také hudbě. Soutěžil jsem v sólovém zpěvu a díky tomu jsem dostal možnost účinkovat i v několika muzikálech. Z hudebních nástrojů jsem nejprve začal hrát na flétnu, kterou pak vystřídala kytara se zpěvem, čemuž se příležitostně věnuji doteď. Pokusil jsem se i založit kapelu, ale tyto snahy musely ustoupit jiným aktivitám.

finalisté 2023