Josef Jakab

  • věk: 26 let
  • povolání: mediální poradce
  • město: Mělník

Josef Jakab se do soutěže Muž roku přihlásil sám, s podporou své přítelkyně, která prošla velkou pěveckou soutěží. Josef hrával na vysoké úrovni fotbal, i díky tomu vystudoval střední školu zaměřenou na management sportu. Stopku mu dalo zdravotní omezení. V 18 letech mu lékaři zjistili srdeční arytmii a s „velkým“ fotbalem byl konec. Dál se mu věnuje pouze na nižší úrovni.

Nyní Josef Jakab pracuje jako mediální poradce komerční televize a práce ho baví. Po této linii by se chtěl posouvat dál, popřípadě zkusit další možnosti práce v televizi či rádiu.

Josef se pochlubil, že je zručný po tátovi. Není pro něj problém něco opravit, přidělat. Navíc díky fotbalu bydlel od patnácti let sám v Praze a dovede se o sebe postarat. Uvaří, vypere, akorát žehlení přenechává přítelkyni. To ho nebaví.

řekl o sobě

Zdravím, jmenuji se Pepa Jakab, je mi 26 let a pocházím z Lužce nad Vltavou u Mělníka. Soutěžím pod číslem 10 a věřím, že mi toto číslo přinese štěstí, protože ho nosím i na svém dresu.

Nyní hraji fotbal za tým Velvary, ale moje začátky byly ve Slavii Praha. Pracuji na Primě jako mediální konzultant, pro 14 rádií a časopis Playboy. Miluju tuhle práci. Za největší výhru považuji, že jsem překonal poměrně náročnou operaci srdce v 19 letech, kdy jsem nevěděl, zda se druhý den probudím a díky tomu se mi změnil pohled na svět a snažím se užívat každou minutu.

Moje druhá výhra je určitě zdravá rodina. V pandemii jsem se rozhodl, že se naučím novou dovednost, a tak jsem začal stříhat jako kadeřník. Za dva roky jsem se dostal k nejlepšímu holiči u nás – Laky Royal. Ve volném čase se věnuji cestovaní a mému pejskovi Alešovi a rybičkám. Mezi mé nejoblíbenější filmy patří rozhodně Rocky, Rambo, Statečné srdce, Gladiátor, Troja, ostatně toho si můžete všimnout na mé ruce, kde mám s tím spojená tetování.

finalisté 2023